December 17, 2010

Cari Layout Untuk Blog? Kat Sini La.

Entry hari ni Rara nak share sket dari mana nak dapatkan layout blog yang cumel-cumel dan cantik-cantik tu..mungkin ramai yang dah tahu tapi tak pe lah..sekadar berkongsi ;)
22
Bagi pengguna blog yang guna layout classic :

1) boleh pilih dari layout blogspot ni sendiri.kat template designer. layout tu pun banyak yang menarik dan cumel.--->http://www.blogger.com/template-editor.


2) boleh pergi website ni---> http://www.scrappinblogs.blogspot.com/


3) or yang ni ---> http://www.shabbyblogs.com/




15
Bagi pengguna blog yang guna layout blog template designer :

Anda boleh download dari beberapa pilihan website kat bawah ni.





Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Anda boleh pilih samada nak guna yang classic or template designer.Kalau guna yang 4 website atas tu, caranya lebih mudah sebab kita cuma perlu copy code sahaja.

Tapi kalau guna layout yang perlu download , yang ade 7 pilihan atas tu. susah sikit sebab kita perlu bermain dengan code dan kena hati-hati.tapi sebenarya kalau dah tahu senang je. ;)
Rara guna layout dari b.templates, sebab menarik.macam-macam design ada.
So sekarang anda pilih la yang mana anda suka ^_^
82




Salam Sayang Dari

11 comments:

  1. Great work keep it coming, best blog on earth

    online pharmacy

    ReplyDelete
  2. excellent articles, useful for me. keep writing and happy blogging.

    paxil

    ReplyDelete
  3. I’ve been into blogging for quite some time and this is definitely a great post.Cheers!

    generic paxil

    ReplyDelete
  4. lepas download tu macam mne pulak carenye? x paham sangat la...btw,thanks okey? :)

    ReplyDelete
  5. Salam rara comel ar blog rara suka kak Linda tengok. Bole ajarkan tak kak Linda wat blog cantik macam ni :) Kalo free singgah la blog kak Linda. Nak wat blog yang comel2 cam ni tapi tak reti sob...sob... sedey seh... Ni blog kak Linda http://lindaannurworkathome.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. hye kak linda.cumel ey.tak la biase jer.hehe..nak wt blog mcm kite kena rjin edit coding..skrg ni pkai blogger layout puh dh boleh cntek.;)

    ReplyDelete
  7. woyujune : thank you ;).please come again.

    yumuele : tq dear ;) come visit okayh

    ReplyDelete
  8. syafina : gune yg download ey...dh leps downld kena edit...better gune layout blogger biase.lg mudah, plus bnyk yg cntek2 skrg nie. ;)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ,kalau nak layout yang lebih kurang macam akak ni dekat mana ?

    ReplyDelete
  10. Terima Kasig, infonya sangat membantu

    ReplyDelete

Nak cakap ape,cakap jer..