December 17, 2010

Cari Layout Untuk Blog? Kat Sini La.

Entry hari ni Rara nak share sket dari mana nak dapatkan layout blog yang cumel-cumel dan cantik-cantik tu..mungkin ramai yang dah tahu tapi tak pe lah..sekadar berkongsi ;)
22
Bagi pengguna blog yang guna layout classic :

1) boleh pilih dari layout blogspot ni sendiri.kat template designer. layout tu pun banyak yang menarik dan cumel.--->http://www.blogger.com/template-editor.


2) boleh pergi website ni---> http://www.scrappinblogs.blogspot.com/


3) or yang ni ---> http://www.shabbyblogs.com/




15
Bagi pengguna blog yang guna layout blog template designer :

Anda boleh download dari beberapa pilihan website kat bawah ni.





Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Anda boleh pilih samada nak guna yang classic or template designer.Kalau guna yang 4 website atas tu, caranya lebih mudah sebab kita cuma perlu copy code sahaja.

Tapi kalau guna layout yang perlu download , yang ade 7 pilihan atas tu. susah sikit sebab kita perlu bermain dengan code dan kena hati-hati.tapi sebenarya kalau dah tahu senang je. ;)
Rara guna layout dari b.templates, sebab menarik.macam-macam design ada.
So sekarang anda pilih la yang mana anda suka ^_^
82




Salam Sayang Dari

11 comments:

  1. excellent articles, useful for me. keep writing and happy blogging.

    paxil

    ReplyDelete
  2. I’ve been into blogging for quite some time and this is definitely a great post.Cheers!

    generic paxil

    ReplyDelete
  3. lepas download tu macam mne pulak carenye? x paham sangat la...btw,thanks okey? :)

    ReplyDelete
  4. Salam rara comel ar blog rara suka kak Linda tengok. Bole ajarkan tak kak Linda wat blog cantik macam ni :) Kalo free singgah la blog kak Linda. Nak wat blog yang comel2 cam ni tapi tak reti sob...sob... sedey seh... Ni blog kak Linda http://lindaannurworkathome.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. hye kak linda.cumel ey.tak la biase jer.hehe..nak wt blog mcm kite kena rjin edit coding..skrg ni pkai blogger layout puh dh boleh cntek.;)

    ReplyDelete
  6. woyujune : thank you ;).please come again.

    yumuele : tq dear ;) come visit okayh

    ReplyDelete
  7. syafina : gune yg download ey...dh leps downld kena edit...better gune layout blogger biase.lg mudah, plus bnyk yg cntek2 skrg nie. ;)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum ,kalau nak layout yang lebih kurang macam akak ni dekat mana ?

    ReplyDelete

Nak cakap ape,cakap jer..